2651403340

Το μπαχαρικό κουρκουμάς

Turmeric

Ο κουρκουμάς ή κιτρινόριζα (Turmeric) είναι ένα πολυετές φυτό που προέρχεται από την τροπική Νότιο Ασία. Το κύριο συστατικό της κιτρινόριζας είναι η κουρκουμίνη.

Τι είναι η κουρκουμίνη; Πολλές από τις μελέτες που έχουν διεξαχθεί σχετικά με τον κουρκουμά, εστιάζουν στην ουσία κουρκουμίνη, που είναι κυρίαρχο συστατικό του. Η κουρκουμίνη είναι μία φυσική φαινόλη που δίνει στον κουρκουμά το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα του.

  • Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες:

Ο κουρκουμάς είναι ένα από τα πιο ισχυρά φυσικά αντιφλεγμονώδη. Σε μελέτες που έγιναν βρέθηκε ότι βοηθάει στην ρευματοειδούς αρθρίτιδα αλλά και περιπτώσεις ηπατίτιδας.

  • Αντικαρκινική δράση:

Αρκετές πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι ο κουρκουμάς μπορεί να εμποδίσει τα καρκινικά κύτταρα. Μελέτες που έχουν γίνει σε διάφορα πανεπιστήμια διαπιστώθηκε ότι μπορεί να σταματήσουν την εξέλιξη του καρκίνου σε διάφορα μέρη του σώματος.

  • Αντιοξειδωτικά:

Ο κουρκουμάς περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν μείωση της αντίστασης του ανοσοποιητικού με αποτέλεσμα να είμαστε επιρρεπείς σε λοιμώξεις.

  • Προσθέστε τον κουρκουμά στη διατροφή σας:

Ένα από τα θετικά αυτού του συστατικού, είναι ότι δεν χρειάζεται να έχετε συνταγή γιατρού για να επωφεληθείτε από τις θετικές επιδράσεις του στην υγεία μας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κατευθυνθείτε προς το τμήμα μπαχαρικών σε κάποιο κοντινό σας βιολογικό κατάστημα. Ο κουρκουμάς είναι σχετικά φθηνός και μπορείτε να τον προσθέσετε στα φαγητά με διάφορους τρόπους.

Ακολουθήστε μας στα Κοινωνικά Δίκτυα